Feeds:
Postime
Komente

Archive for Mars, 2008

pavaresia1.jpg

Komisioni Kushtetues i Republikës ka bërë disa ndryshime në Dispozitat e Përgjithshme të Kushtetutës, përkatësisht në pjesën kur flet për popujt që jetojnë në Kosovë.

Në draftin e ndryshuar është vendosur edhe termi “shqiptarë”, si pasojë e vërejtjeve të shumta që u bënë në opinionin publik, pasi që në draftin e parë ky tremë nuk përmendej fare. Gjylijeta Mushkolaj, anëtare e Komisionit ka konfirmuar për Express ndryshimet e bëra në Kushtetutë.

“Po, është bërë një ndryshim në Dispozitat Themelore”, ka thënë ajo për gazetën, të premten. Termi “shqiptar” është vënë në pjesën kur thuhet se “Kosova është shoqëri shumetnike e qytetarëve të saj, shqiptarëve dhe komuniteteve tjera”.

Zonja Mushkolaj thotë se, pas ndryshimeve të bëra, nuk ka pasur ndonjë kundërshtim nga Përfaqësuesi Civil i Bashkimit Europian. Sipas saj, në parim ai pajtohet, mirëpo duhet të kalohet edhe përmes disa procedurave në mënyrë që të certifikohet drafti final i Kushtetutës së Kosovës.

Pjesë nga artikulli i gazetës Express

Read Full Post »

Kosovar daily “Nacional” writes that former ICTY Chief-Prosecutor Carla del Ponte has published a book called Hunt – War Criminals and Me where “she has proved her insanity and hatred against Albanians and KLA.” The paper says the book is likely to cause fierce criticism in Kosovo and quotes AAK deputy leader, Ahmet Isufi, saying that the actions of del Ponte are irresponsible. “The case del Ponte, if we can speak in the softest terms, is a case that needs psychiatric treatment,” Isufi is quoted in the paper.

Source: UNMIK, Divison of Public Information
—–

E përditshmja e re Nacional shkruan se ish prokurorja për krime të luftës në ish Jugosllavi, Carla del Ponte, ka publikuar librin “Kërkimi – kriminelët e luftës dhe unë” ku ajo dëshmon çmendurinë e saj dhe urrejtjen ndaj shqiptarëve dhe UÇK-së. Sipas të përditshmes libri do të shkaktoi kritika të ashpra dhe citon nënkryetarin e AAK-së, Ahmet Isufin, që thotë veprimet e del Pontes janë të papërgjegjshme dhe mendon se në këtë çështje ka nevojë për trajtim psikiatrik.

Burim: UNMIK

—–

Rasim Selmanaj në një editorial me titullin “Carla Del Discordia dhe “boshti i së keqes” ” publikuar nga webfaqja, Telegrafi, shkruan:

Carla Del Ponte ka shkruar një libër racist, “Gjuetia – Lufta, kriminelët dhe unë” (Hunt – War criminals and mi) e cila del nga shtypi në prag të gjyqit ndaj Ramush Haradinjat dhe të tjerëve. Amoraliteti, urrejtja raciste dhe fabrikimet e shërbimit sekret serb, në librin e saj kontradiktor, përvetësohen nga “gruaja e zezë e miteve të lashta” duke dashur që “provat” e saj raciste ta influencojnë drejtësinë ndërkombëtare, për t’i shëruar ajo vet pasionet inatçore dhe ndërtimin kompleksiv të karakterit të saj gebelsian! Përfaqësuese tipike e fashizmit.

Read Full Post »

Më vjen të qajë për Shipninë

Shaqir Islami, Lajm Maqedoni

S’jam i sigurt, më duket se është një thënie e Markesit : “s’ka diçka më fantastike, se realiteti”. Ngjarja e Gërdecit, është realiteti i Shqipërisë. Realiteti i shëmtuar i saj. Pas vitit të nëntëdhjetë, ka pasur me mijëra raste të tilla të shëmtuara. Kulminacioni i absurditetit të asaj shoqërie ishte nëntëdhjetë e shtata. Ndodhi zhbërja e shtetit shqiptar. Edhe trutë më të ndritur të industrisë së Hollywoodit, mbetën pa tekst. Bota mbeti pa tekst.

Duhej të kalojë vetëm një dekadë, që Shqipëria ta rrëqethë opinionin botëror edhe me absurditetin e Gërdecit. Shqipëria me këto spektakle horror do të konkurrojë për vendin e parë në botë, me ngjarjet katastrofike të saj, që e lemerisin opinionin botëror. Dhe e gëzojnë fqinjësinë, për t’ua vërtetuar, teoritë e tyre të shumta propagandistike për inxhinjerinë gjenetike shqiptare të rrezikshme për rajonin dhe më gjerë.

(më tepër…)

Read Full Post »

Libri i Del Pontes II

Javën e kaluar shkruam se ish prokurorja e Tribunalit për krime të luftës në ish-Jugosllavi, Carla Del Ponte, këto ditë do të nxirrte librin e saj për kohën kur ajo ishte prokurore dhe punonte të sillte para drejtësisë kriminelët e luftës nga Ballkani.

Libri që titullohet “Kërkimi: Unë dhe kriminelët e luftës” dhe që do të publikohet në Itali, në një mënyrë të dyshimtë që tani duket e përgatitur përfundoi në duart e gazetarëve serb shumë javë para se ky të botohej. Gazetarët serb e përdorën këtë mundësi për të publikuar pjesët e këtij libri që ishin të lidhura me shqiptarët e Kosovës, si lajmi i disa ditëve më parë që sipas supozime absurde, UÇK pas përfundimit të luftës në Kosovë kishte rrëmbyer serb dhe dërguar këta në Shqipëri ku organet u ishin marr për tu shitur në Perëndim kurse trupat ishin varrosur në varreza masive. Këto akuza që sipas mediave serbe i ka bërë Carla Del Ponte janë mohuar kategorikisht nga ish komandantë të UÇK -së.

Ahmet Isufi, ish komandant i UÇK-së dhe tani nënkryetar i AAK-së, i tha Kohës Ditore se nuk janë ndërmarr aksione të këtilla kundra civilëve dhe se këto akuza të padokumentuara nuk janë asgjë tjetër përveçse akuza politike. Zëdhënësi i TMK-së ishte edhe më i ashpër dhe tha se Del Ponte po gënjen dhe se këto akuza janë absurde.

Tani po dihet se të gjitha këto shkrime e kishin për qëllim rritjen e interesit për këtë libër tek publiku ndërkombëtar por sot njoftohet se promovimi i librit që do të dal në Itali më datën 4. prill, është shtyrë me gati një muaj për shkak të interesit të vogël që shtypi dhe masmedia italiane kamë treguar për këtë libër.

Edhe një herë u mundua të përfitohej duke dëmtuar shqiptarët si komb dhe etiketuar shqiptarët vrasës të pashpirt. Do të ishte më e kuptueshme nëse sensacionet dërguar gazetarëve serb ishin gënjeshtra për toke, por jo. Carla dhe ekipi i saj që edhe nga vetë kolegët janë konsideruar të dështuar, zgjodhën gënjeshtra për qielli për të njollosur luftën e shqiptarëve të Kosovës për liri.

Edhe pse çdo njeri i arsyeshëm e kupton se akuzat janë krejtësisht të pabaza me që të gjithë e dimë se transplantet e organeve në Shqipëri apo Kosovë nuk janë të mundshme, qeveria e Kosovës, e zgjedhur me vota demokratike nga populli dhe me një kryeministër që ishte ndër figurat kryesore të UÇK -së, është dashur të reagonte ashpër kundra këtyre akuzave dhe të kërkonte hetim të pavarur që do të dëshmonte se këto akuza nuk janë të vërteta. Serbët që e kanë traditë për të kultivuar mitet si ato nga viti 1389, edhe nëse do të dëshmohet se këto akuza janë të pavërteta, do të vazhdojnë të manipulojnë veten dhe fëmijët e tyren në shekujt e ardhshëm se kjo vërtet ka ndodhur, por një reagim adekuat i qeverisë dhe një hetim do të hiqte edhe atë pikë dyshimi që disa ndërkombëtar kanë për këtë çështje por edhe UÇK-në.

Molla e KuqeLibri i Del Pontes

Read Full Post »

Shfaqja “Daja Vanja”, është anuluar për shkak të publikut, ku në reprizën e dytë nuk janë shitur më shumë se 15 bileta. Producenti i shfaqjes, Bajrush Majku, tha  se kjo ka qenë një ndër arsyet së pse shfaqja nuk është reprizuar në natën e dytë, kurse arsyeja kryesore ishte temperatura nën zero në Teatrin Kombëtarë.

Read Full Post »

Shtëpia e Vetëvendosje

Levizja Vetëvendosje

Shpallja e pavarësisë nuk na bëri të pavarur. Edhe pse e rëndësishme, as njohja nga shtetet e botës nuk na bën të pavarur. Është ndryshimi radikal i situatës në terren – kush ushtron pushtetin, nga kush dhe ndaj kujt, si dhe deri ku ushtrohet ai – ajo që do të na bënte të pavarur. Më poshtë janë 10 hapa fillestarë që do të duhej të ndërmerren nga institucionet e Kosovës për ta themeluar një bazë të fortë për zhvillim të pavarur politik, ekonomik e social të Kosovës. Këta hapa do t’i bënin institucionet INSTITUCIONE, nga populli, të popullit dhe për popullin.Kuvendi i Republikës së Kosovës:

– Duhet ta tërheq menjëherë zotimin për zbatimin e Planin të Ahtisaarit. Ky plan ka qenë dashur të jetë marrëveshje mes Serbisë dhe Kosovës (si çmim për pavarësinë e Kosovës të cilën do ta pranonte Serbia dhe Rusia si rrjedhim). Serbia dhe Rusia nuk e pranuan. Pse ta pranojë Kosova?

(më tepër…)

Read Full Post »

bombardimet-e-natos.jpg

Sot, mbushen 9 vjet nga sulmet e NATO-s kundër Serbisë, të cilat kishin nisur me 24 mars 1999 dhe kanë zgjatur 11 javë, respektivisht 78 ditë .

Ekspertët vlerësojnë se gjatë këtyre ditëve të bombardimeve Serbisë i ishte shkaktuar një dëm prej rreth 30 miliardë dollarë, ndërsa vlerësohet të jenë vrarë disa mijëra ushtarë serbë në Kosovë dhe Serbi. Sulmet janë kryer nga anijet luftarake amerikane nga Adriatiku dhe bazat ajrore italiane në Itali.

(më tepër…)

Read Full Post »

Older Posts »