Feeds:
Postime
Komente

Archive for Mars, 2008

Kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti, në intervistën e tij flet për çështjen e flamurit shqiptar, valëvitja e të cilit nëpër institucionet shtetërore pak kohësh u ndalua me ligj, ai flet për shqipen, jo si gjuhë e dytë, por si gjuhë zyrtare, pasi shqiptarët atje janë 25 për qind. Në këtë intervistë ai flet për çështjen e Shqipërisë së madhe dhe për aspiratat e Maqedonisë për të marrë ftesën për anëtarësim në NATO, në Samitin e Bukureshtit.Rrugës për në Tetovë, nga kufiri deri këtu kemi kaluar nëpër fshatra, nëpër qyteza shqiptare dhe kemi pare shumë flamuj shqiptar. Një realitet që në fakt nuk e kemi parë kaq shpesh në 7 vitet e fundit.

(më tepër…)

Reklama

Read Full Post »

Inspektori i Sektorit të Punëve të Brendshme (SPB) në Manastir Gjoko Strezovski, në mënyrë shtazarake e ka rrahur Esat Asllanin, drejtorin e ndërmarrjes “Lindidrim” nga Ohri, vetëm pse në çantën e tij ka gjetur një portret të kryeheroit shqiptarë Adem Jashari.

Rasti makabër ka ndodhur para tre ditëve, natën mes të enjtes dhe të premtes në stacionin policorë në Ohër, kurse nga keqtrajtimi policorë Asllani ka marrë frakturë të hundës.

(më tepër…)

Read Full Post »

Rreth 1100 qytetarë të Kosovës janë të përfshirë në një projekt për punësimi i cili është duke u realizuar nga programi për zhvillim i Kombeve të Bashkuara.

Tetëdhjetë veta janë përfshirë në këtë projekt edhe në komunën e Suharekës në jug perëndim të Prishtinës, 50 për qind prej tyre janë të gjinisë femërore, Merita Isufi përfaqësuese e Programit për Zhvillim të Kombeve të bashkuara thotë se qëllimi i tyre është që të sigurohen se personat e përfshirë në projekt janë duke përfituar përvojat e duhura dhe të mos jenë më në listën e punë kërkuesve. Kemi një përfshirje edhe të pakicave me rreth 18 për qind, thotë ajo duke nënvizuar se projekti nuk është i përqendruar vetëm në një vend por në tërë Kosovën.

(më tepër…)

Read Full Post »

Në prokurori për krime të luftës të Serbisë është krijuar lënda e cila ka të bëjë me shitjen e organeve të serbve të rënë gjatë dhe pas bombardimit të Republikës federative të Jugosllavisë më 1999,konfirmohet për agjencinë Beta në Prokurori.

“Po konfirmohen të dhënat joformale deri te cilat kemi ardh me punë operative se më 1999 dy kamion me serbet e zënë rob nga Kosova janë bartur ne Shqipëri”,tha për agjencinë Beta prokurori për krime të luftës Vladimir Vukceviq.

Sipas fjalëve të tij,njohurit joformale janë marr nga hetuesja e tribunalit të Hagës,sipas atyre burimeve në Shqipëri ekzistojnë varreza masive të paregjistruara me trupat e serbve të vrarë.

Nga agjencia e lajmeve Beta që deri para disa muajve ishte e njohur për paanëshmëri por pas disa kërcënimeve kundra Betës, B92-it, si duket këto kanë bërë kompromise me qeverinë e Serbisë për të qenë pro-Kostunica kur është në pyetje Kosova. Një verzion më i gjatë, në gjuhën e angleze është publikuar në faqen e internetit të radios dhe televizionit B92.

Read Full Post »

Libri i Del Pontes

Shumë shpejt pritet të del libri i ish prokurores së Gjykatës për krime luftë në ish Jugosllavi, Carla Del Ponte.

Edhe pse ky libër ende nuk është publikuar mediat serbe si agjencia e lajmeve Beta dhe gazeta Blic kanë siguruar kopje të librit dhe tani disa ditë radhazi po publikojnë shkëputje kryesisht që kanë të bëjnë me Kosovën.

Del Ponte që disa herë është akuzuar nga serbët se gjoja po dërgon në Hag vetëm serbët dhe jo shqiptarët, kroatët apo boshnjakët në këtë libër bënë shumë deklarata që mund të interpretohen si anti-shqiptare.

Dje Blic publikoi këtë shkëputje:
Jam e sigurt se zyrtarë të lartë të UNMIK-ut dhe KFOR-it kishin frikë për jetëne e tyre dhe të atyre që merrnin pjesë në këto misione. Unë mendoj se disa nga gjykatësit në Hagë kishin frikë se shqiptarët do të vinin dhe ti lëndonin.

Si duket Del Ponte e hidhëruar nga dështimi total i saj për të sjellë para drejtësisë kriminelet serb që janë përgjegjës për krimet më çnjerëzore dhe gjenocid gjatë luftërave në ish-Jugosllavi, tani ka gjetur dikë(shqiptarët) për ta fajësuar për mossuksesin e saj. Politikanët shqiptarët si gjithmonë të urtë dhe fusin veshët në lesh në vend që ti tregojnë Del Pontes se krimet e shqiptarëve ndaj serbëve janë të pakrahasueshme me gjenocidin serb kundra shqiptarëve që kishte për qëllim shfarosjen e shqiptarëve nga toka e Kosovës.

Read Full Post »

Kushtetuta e Kosovës do të miratohet me procedurë të veçantë në fillim të prillit.

Kryetari i Komisionit Kushtetues, Hajredin Kuçi, tha se në draftin final janë përfshirë vërejtje dhe sugjerime cilësore nga qytetarët. Komisioni Kushtetues është në fazën përfundimtare të plotësimit të projektkushtetutës me vërejtjet dhe sugjerimet e qytetarëve, të institucioneve dhe të subjekteve të ndryshme, që kanë dalë në debatet e organizuara për këtë dokument.

Kryetari i këtij komisioni, Hajredin Kuçi tha se shumica e vërejtjeve dhe sugjerimeve janë pozitive dhe e kanë ngritur cilësinë e dokumentit të Kushtetutës.”Jemi në fazën e plotësimit të këtyre vërejtjeve dhe sugjerimeve, për çka do të falënderojmë të gjithë qytetarët për kontributin e tyre dhe natyrisht do t’i publikojmë vërejtjet dhe sugjerime me emër të kujt janë pranuar”, ka sqaruar Kuçi.

Projektkushtetuta do të dërgohet në Kuvendin e Kosovës për miratim me një procedurë më të veçantë, pra jo siç bëhet procedimit i projektligjeve apo i çështjeve të tjera. Kuçi tha se Kushtetuta pritet të miratohet në fillim të muajit prill.

RTK

Kushtetuta e Kosovës: Abort deri ë muajin e 9-të
Kushtetuta e Kosovës lejon martesat brenda gjinisë së njëjtë
Kosova nuk do të ketë ushtri të vetën
Projekt Kushtetuta e Kosovës (neni 1-9) publikuar nga “molla kuqe”
Projekt Kushtetuta e Kosovës (lidhje e jashtme)

Read Full Post »

Probleme brenda LDK-së

Astrit Haraqija, kryetar i LDK-së në Gjakovë shprehet në Express:

“Fatkeqësia është se një grup njerëzish e ka izoluar LDK’në dhe ata mendojnë se partia është një pronë private. Këtu e kam fjalën për Fatmir Sejdiun dhe Eqrem Kryeziun, pra Kryesia e Kryesisë”

“Kam kërkuar që të formohet një Komision Hetimor për vlerësimin e pasurisë së personaliteteve brenda LDK’së, se qysh ka qenë gjendja e tyre financiare në vitin ’90 dhe qysh sot. Le të fillojnë prej meje, nëse duan”

“Kryetari Sejdiu, edhe komplet Kryesia, nuk mund të sillen si Ibrahim Rugova, sepse ata nuk i kanë fituar zgjedhjet, por i kanë humbur ato. Unë i kam thënë atij se kam qenë mbështetës i tij, si për zgjedhjen e tij Kryetar i partisë, ashtu edhe për Kryetar të shtetit, por në këtë formë si po udhëheq – nuk është në rregull”

Read Full Post »

« Newer Posts - Older Posts »