Feeds:
Postime
Komente

Archive for the ‘Thënie’ Category

Thënie nga Shkëlzen Maliqi

“Mjeshtëria kryesore e këtij binomi [ Veton Surroi dhe Blerim Shala], që prej kohësh zë vendet e para në disa fusha të jetës publike në Kosovë, është se sipas rrethanave paraqiten herë si kampionë të shoqërisë civile, herë së drejtues mediesh, herë si politikanë, e herë si drejtues biznesesh, e herë si autorë të pavarur, në kombinimet që ndonjë herë janë inkompatibile, por që, shihe koincidencën, gjithnjë si rezultat e kanë një kombinim për ta të natyrshëm të interesit publik me interesin dhe përfitime private.”

Shkëlzen Maliqi, analist, në shkrimin ” Dy protagonistët”

Read Full Post »

Thënie nga Albin Kurti

“Qeveria e Kosovës në pikëpamjen e sovranitetit është kot fare. Shteti i Kosovës është vetëm ajo ndërtesa e Qeverisë në Prishtinë, e cila madje i ngjan një ndërtese joreale, thuajse e zbritur disi nga lart dhe jo e ndërtuar aty”

Albin Kurti, lider i lëvizjes Vetëvendosje, në shkrimin “Uji si shtet dhe shteti ujë”.

Read Full Post »