Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘28 nentori’

Shkruan: Bardhyl Metaj, Zürich

Qeveria e Kosovës vendosi që 28 Nëntori të mos jetë festë zyrtare në Kosovë!

“Dhe ky është vetëm fillimi…” tha në përfundim të konferencës për shtyp, Kryeministri i Kosovës!” (H. Thaqi për RTK, Lajmet Qendrore (19.05 2008)!

…e që përkthyer, apo si e kuptova unë, i bie se në vazhdë të këtij akti të politikes shtet-formuese të Qeverisë së Kosovës së Pavarur, sihariqi i ardhshëm do të jetë Ligji që eventualisht “ndalon” apo e zyrtarizon si flamur të shtetit fqinj, edhe flamurin nacional shqiptarë, ngase nëse 28 Nëntori, është festa e një shteti të fqinj, e njëjta vlen edhe për flamurin…

Por, që ta lehtësojmë përmes humorit edhe këtë sakrificë të radhës, dhe tragjikomiken që mu shpërfaq, ngase natyrisht se i besova Kryeministrit tonë se ky është “vërtet” vetëm fillimi…andaj parë gjithherë me ironi e shumë humor, kamë përshtypjen se surprizat e ardhshme të Qeverisë së Kosovës së Ahtisarit, në vazhdë të kësaj politike dhe vendimit të fundit, duket se do të jenë afërsisht kështu:

Akti i Parë:

Prishtinë, diku rreth 25 Korrik 2008,

“Parlamenti i Republikës së Kosovës njëzëri dhe me duartrokitje frenetike vendos”:

1. Të gjithë flamujt shqiptarë, të cilët pas miratimit të Ligjit, gjinden në familjet shqiptare apo gjithandej në Kosovë – do të konfiskohen – dhe si “dhuratë” për Festën e Pavarësisë së shtetit fqinj, më 28 Nëntor të 2008-ës, do të dërgohen në Shqipëri…me DHL, për popullin e Vlorës e Tiranës….!
Harxhimet e nevojshme të transportit i mbulon Qeveria e Kosovës!

(më tepër…)

Read Full Post »


28 Nëntori nuk do të jetë festë zyrtare për Republikën e Kosovës. Kështu parashihet në projektligjin e aprovuar nga qeveria e Kosovës. 

Ndaj këtij vendimi të Qeverisë, mënjehrë është prononcuar Lëvizja për Bashkim, duke e konsideruar këtë hap si një poshtërim dhe fyerje të ndjenjës kombëtare, si hap kundër historisë dhe ardhmërisë, si hap i radhës drejt shkombëtarizimit të popullit shqiptar reagon ashpër ndaj këtij projektligji.

Read Full Post »