Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Adelina Ismajli’

Falenderojmë Besfort Hasanajn për publikimin e videos në Youtube.

Read Full Post »


Shërbimi Policor i Kosovës, gati një vit pas vrasjes së Triumf Rizës, ka shpallur në kërkim tre persona që sipas policisë ishin të përfshirë në vrasjen e kolegut të tyre Riza. Në mesin e të kërkuarve është edhe Enver Sekiraqa.

Enver Sekiraqa dhe Triumf Riza ishin në konflikt me njëri tjetrin. Eshtë thënë se ky konflikt buronte nga lidhjet e dashurisë që këngëtarja Adelina Ismajli kishte së pari me Sekiraqën dhe më pas me Rizën.

Në komunikatën e lëshuar për shtyp nga SHPK-ja thuhet se kundër Enver Sekiraqa së bashku me Rrahim dhe Ilir Avdullahun, zyra e prokurorisë speciale në Prishtinë ka marr aktvendim për zhvillimin e hetimeve në drejtim të veprës penale vrasje e rëndë nga neni 147 të KPPK, të kryer në bashkëveprim, ndërsa për të dyshimtin Enver Sekiraqa edhe për dy vepra penale të dhunimit nga neni 193 të KPPK-ës, dy vepra penale të detyrimit nga neni 267 të KPPK-ës dhe për një vepër penale lëndim i rëndë trupor nga neni 154 të KPPK-ës.

Fletarresti është shpërndarë edhe përmes Interpolit

Triumf Riza u vra me 30 gusht të vitit të kaluar në qendër të Prishtinë. Ditë më vonë policia arrestoi kryesin e vrasjes. Gjyqi kundër autorit dhe disa të tjerëve që ishin të përfshirë në këtë vrasje po vazhdon në Prishtinë.

Të shumëkërkuarit në Kosovë marrin azil në Mitrovicën veriore

Read Full Post »

I shumëkërkuari, Enver Sekiraqa, që dyshohet se ka lidhje me vrasjen e policit Triumf Riza, sipas gazetës Koha Ditore është parë duke pirë kafe në Mitrovicën veriore, pjesën e qytetit të Mitrovicës që dominohet nga serbët dhe kontrollohet nga banda serbe të financuara nga qerveria e Serbisë.

Madje Sekiraqa ishte i shoqëruar nga shumë serb, disa nga këta pjesëtar të Shërbimit Policor të Kosovës.

Triumf Riza që ishte pjesëtar i një njësiti special të SHPK-së, u vra me 30 gusht të vitit të kaluar në qendër të Prishtinës. Autor i vrasjes ishte Arben Berisha, por policia dhe të afërmit e Triumfit besojnë se vrasja ishte e porositur nga Enver Sekiraqa.

Në vitin 2006 në një nga kasinot e Prishtinës kishte një përleshje midis Rizës dhe Sekiraqës gjoja për shkak të këngëtares Adelina Ismajli. Pas kësaj Riza mbijetoj disa atentate deri kur u vra me 30 gusht të vitit 2007. Menjëherë pas vrasjes së Rizës policia bastisi kafenë ”Sekiraqa” në Prishtinë, pronë e Enver Sekiraqës dhe familjes së tij. Gjatë kësaj dite pati edhe bastisje të shtëpive të Enver Sekiraqës dhe me këtë rast u arrestuan babai dhe vëllai i Sekiraqës.

Në ditët pas vrasjes Sekiraqa nuk u shpall i kërkuar por policia e Kosovës ishte e interesuar që të intervistonte Sekiraqën por ai nuk ju përgjigj kërkesave të policisë.

Disa muaj më vonë u lëshua një urdhërarrest gjyqësor por policia e Kosovës ende nuk ka arritur të arrestoj Sekiraqën.

Read Full Post »