Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘ambasadë’

Fjala e të Ngarkuarës me Punë, Tina Kaidanow, me rastin e Hapjes së Ambasadës së SHBA‐ve në Prishtinë, më 8 prill 2008

Z. president, z. kryeministër, kryetar i kuvendit Krasniqi, kryetar i komunës Mustafa, dhe anëtarë të stafit tim,

Ju faleminderit të gjithëve që keni ardhur sot për të ndarë me ne këtë moment shumë të rëndësishëm dhe emocionues. Si pasojë e statusit të ri të Kosovës si vend i pavarur, i njohur nga shumë prej kombeve më të fuqishme dhe më të përparuara të botës, na është dhënë leja nga Kongresi i SHBA‐ve për t’u hapur formalisht si Ambasadë e Shteteve të Bashkuara.

Gjersa Zyra e SHBA‐ve në Prishtinë ka funksionuar për shumë vite me të gjitha përgjegjësitë dhe detyrat e një misioni të zellshëm diplomatik, emërimi si ambasadë pasqyron një fazë të re në zhvillimin tonë dhe nënvizon përkushtimin tonë të thellë dhe të qëndrueshëm për të punuar për përparimin e Kosovës dhe popullit të saj.

(më tepër…)

Read Full Post »

Zyra ndërlidhëse gjermane në Prishtinë, u shndërrua sot zyrtarisht në Ambasadë të Republikës Federale të Gjermanisë në vendin tonë, në të cilën u ngrit edhe flamuri i Republikës së Kosovës.

Zyra ndërlidhëse gjermane është e para që është shndërruar në Ambasadë në Prishtinë. Pritet që shumë shpejt të emërohet edhe ambasadori i ri gjerman.

Ushtruesi i detyrës së ambasadorit gjerman, Karl Vokalek, sqaroi se Zyra ndërlidhëse ka kryer të gjitha detyrat që i kryen një ambasadë. Por, Kosova deri më tani nuk ka qenë një vend i pavarur, ndërsa marrëdhëniet diplomatike mund të lidhen vetëm me shtetet e pavarura dhe sovrane. Kështu që kjo marrëdhënie diplomatike, siç tha ai, ka hyrë në fuqi me një shkëmbim letrash mes dy presidentëve të vendeve tona, më 21 shkurt të këtij viti.

Zyra ndërlidhëse gjermane është e para që është shndërruar në Ambasadë në Prishtinë. Pritet që së shpejti të emërohet edhe ambasadori i ri gjerman.

Radio Televizioni i Kosovës

Read Full Post »