Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Gjermania’

Në Bruksel përfundoi Konferenca e Donatorëve për Kosovën. BE-ja, SHHBA-ja dhe Gjermania janë tre donatorët më të mëdhenj.

Donatorët premtuan 1.2 miliardë euro për zhvillimin e ekonomisë në Kosovë, në konferencën e donatorëve që u mbajt në Bruksel.

“Konferenca ka qenë shumë e suksesshme”, tha Pier Mirel, zyrtar i lartë i Komisionit Evropian, përgjegjës për Ballkanin.
“Ky është një sukses i jashtëzakonshëm për të ardhmen e Kosovës si shtet i sigurt, demokratik dhe shumëetnik”, tha kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi në mbyllje të konferencës së donatorëve.

Sipas tij, qeveria e Kosovës premton se do të vazhdojë me qeverisjen e mirë dhe shtoi se “asnjëherë nuk do t’ju zhgënjejmë”.

(më tepër…)

Read Full Post »

Zyra ndërlidhëse gjermane në Prishtinë, u shndërrua sot zyrtarisht në Ambasadë të Republikës Federale të Gjermanisë në vendin tonë, në të cilën u ngrit edhe flamuri i Republikës së Kosovës.

Zyra ndërlidhëse gjermane është e para që është shndërruar në Ambasadë në Prishtinë. Pritet që shumë shpejt të emërohet edhe ambasadori i ri gjerman.

Ushtruesi i detyrës së ambasadorit gjerman, Karl Vokalek, sqaroi se Zyra ndërlidhëse ka kryer të gjitha detyrat që i kryen një ambasadë. Por, Kosova deri më tani nuk ka qenë një vend i pavarur, ndërsa marrëdhëniet diplomatike mund të lidhen vetëm me shtetet e pavarura dhe sovrane. Kështu që kjo marrëdhënie diplomatike, siç tha ai, ka hyrë në fuqi me një shkëmbim letrash mes dy presidentëve të vendeve tona, më 21 shkurt të këtij viti.

Zyra ndërlidhëse gjermane është e para që është shndërruar në Ambasadë në Prishtinë. Pritet që së shpejti të emërohet edhe ambasadori i ri gjerman.

Radio Televizioni i Kosovës

Read Full Post »