Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Ibër’

U ndalua ndarja

Sipas gazetës Koha Ditore policia ndërkombëtare ndërhyri dje në Mitrovicë për të ndaluar ndarjen e Kosovës.

Koha Ditore citon burime sipas të cilave kishte plane që ndarja formale e Kosovës të ndodhte ditën e djeshme dhe kufiri i Kosovë me Serbinë të vendosej tek ura mbi lumin Ibër.

Sot në një konferencë për shtyp në Prishtinë, UNMIK-u dhe KFOR-i njoftuan se në ndërtesën e Gjykatë Komunale në Mitrovicë përveç atyre që pretendonin se ishin punëtor në këtë gjykatë deri në vitin 1999 , kishte edhe njësi të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Serbisë. Policia e Serbisë është nën komandën e kësaj ministrie që ka shkurtesën MUP, tek shqiptarët e njohur si organizuese e masakrave më çnjerëzore gjatë luftë së Kosovës.

Të gjithë në Prishtinë, edhe ndërkombëtarët por edhe vendoret, pajtohen se përgjegjës për dhunën e djeshme janë autoritetet e Beogradit.

Reklama

Read Full Post »