Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Lufta ndryshe’

Haxhiu: Si është e mundur që një njëri të shkruajë me një gjuhë të pareformuar, me të cilën ai është atakuar? Athua se po i rri mirë kjo gjuhë e urrejtjes. Kjo gjuhë është me mëlmesa raciste e cila i drejtohet një regjioni.

Baton Haxhiu ka zgjedhur gazetën ku deri para disa muajve ishte kryeredaktor që t’i përgjigjet ish shefit dhe kolegut Veton Surroi.

Në numrin e sotëm të gazetës Express mund të lexohet pjesa e pare e intervistës dhënë gazetarit Jeton Musliu.

Më herët e kemi publikuar shkrimin e Surroit dhe tani për hire të paanësisë e ndjemë obligim që të publikojmë edhe përgjigjen e Haxhiut për shkrimin e Surroit.

Më poshtë po ribotojmë disa shkëputje nga kjo intervistë

(më tepër…)

Read Full Post »

Shkruan: Bardhyl Metaj, Zürich

Rikthimi aktual i Veton Surroit publicistikës si profesion primar, përmes të përditshmes së tij Koha Ditore, ma kujtoi çuditërisht, hyrjen e tij si uragan në gazetarinë kosovare përmes të përditshmes së atëhershme, Rilindja…sado që atëherë ishte ardhje e vullnetshme në publicistikë, kurse tash, pak disi “e detyrueshme”, si alternativ e mbetur.

Një polemikë e tij për Rock-un dhe rock-erët, si vlera të pazëvendësueshme kulturore të qytetërimit modern, pastaj një fjalorë krejt tjetër në tekstet e shumta dhe shumë të guximshme politike, patën freskuar edhe Rilindjen” e atëhershme shumë konservative, apo të paktën, qasjen e lexuesit të saj karshi Rilindjes.

Ajo që në mua i lidhi, ndërkaq, turrin e parë të atëhershëm të tij në publicistikë me këtë të tashmin, janë fjalët e “reja” që “sjell e promovon” në tekstet e tij, si dhe dy recensione, një atëherë e një sot.

Atëherë në gazetën Rilindja (1988), në një kolumne të shkëlqyeshme, debatonte publikisht dhe me të drejtë, me shefin e tij, më duket Beqir Hotin, rreth arsyeshmërisë së përdorimit në shtyp, “të fjalës së huaj – Diskurs”!

(më tepër…)

Read Full Post »

Surroi për Haxhiun: “Pas 17 vjetësh ndjeva barrën e bashkëpërgjegjësisë; mosarritjen e të ndihmuarit për formësimin e një gazetari artikullshkrues, pas kaq shumë vjetësh bashkëpunimi me të.”

Surroi për librin e Haxhiut: A do të ishte historia ndryshe në “Luftën ndryshe” po të ishte ndryshe përbërja e Qeverisë së Kosovës, e kryeministër i saj të mos ishte Hashim Thaçi?

(më tepër…)

Read Full Post »