Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Mali i Zi’

Të hënën më 23 qershor 2008 duke filluar nga ora 10 AM në kryeqytetin amerikan, Washington DC, do të organizohet një demonstratë në mbështetjen të të drejtave të shqiptarëve në Malë të Zi. Demonstrata fillon në ora 10 para Departamentit të Shteti dhe përfundon në ora 2 në  U.S. Capitol Upper Senate Park.

Për më shumë informacion lexoni blogun Free Malësia

Read Full Post »

Ulqin

Në Prishtinë këto ditë po qëndron kryetari i komunës së Ulqinit, Gëzim Hajdinaga.

Hajdinaga ka pasur një mori takimesh me zyrtar dhe politikan kosovar.

Në takimin që Hajdinaga kishte me presidentin e Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu, u bisedua për rrjedhat pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës më 17. shkurt të këtij viti. Kryetari i Ulqinit shfrytëzoi rastin që përmes Sejdiut t’i uroi popullit të Kosovës pavarësinë e vendit të tyre. Ai u shpreh se ka mundësi që Mali i Zi ta njohë pavarësinë e Kosovës para fillimit të sezonit turistik. 

Hajdinaga siguroi autoritetet kosovare se partitë shqiptare në Mal të Zi do të vazhdojnë të lobojnë tek autoritet malazeze për ta njohur pavarësinë e Kosovës.

Si edhe viteve të mëparshme, edhe këtë vit qindra mijëra shqiptar nga Kosova do të bëjnë pushime në Ulqin. Hajdinaga i ftoi shqiptarët që të shkojnë në Ulqin edhe nëse nuk bëhet njohja e pavarësisë deri atëherë.

Molla e Kuqe

 

Read Full Post »