Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Ministria e Jashtme’

Presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu, ka dekretuar sot hapjen e nëntë ambasadave dhe përfaqësive të para diplomatike të Kosovës në botë. Për fazën e parë, ambasadat do të hapen në Uashington, Bruksel, Londër, Berlin, Paris, Romë, Vjenë, Bern dhe Tiranë.

Presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu, ka dekretuar sot themelimin e nëntë misioneve të para diplomatike të Kosovës në botë. Me ketë vendim, Ministria e Jashtme ngarkohet për fillimin e zbatimit të këtij vendimi.

Këshilltarja politike e ministrit të Jashtëm, Albana Beqiri, thotë se ambasadat dhe përfaqësitë e para diplomatike do të punojnë fillimisht me personel në numër të limituar. Përzgjedhja e nëntë vendeve të para është bërë në varësi nga ndikimi politik që kanë këto kryeqytete botërore në politikën kosovare dhe në atë globale.
(më tepër…)

Read Full Post »

LDK sot në një mbledhje ka vendosur që të rekomandoi Skënder Hysenin, tani ministër i kulturës, për ministër në Ministrinë e Jashtme të Republikës së Kosovës.

Pse pikërisht Hysenin? Ndoshta për shkak se është njëri nga ata pak ministra në kabinetin e Thaçit që di të flas anglisht. Prej zëdhënësi në Ministër Kulture dhe tani Ministër i Jashtëm. Nuk është keq.

CV-ja e Hysenit:

I lindur më 17.02.1955 në Dobratin

I diplomuar në UP-dega e gjuhës e letërsisë angleze në vitin 1979

Qëndrime të shkurta studimore në Bloomsburg State College-SHBA (1978) dhe në Aberdeen Universiti-Skoci (1986)

Read Full Post »