Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Poezi’

Hymni i Kosovës

Aty po e flet nena gjuhen shqipe
Aty shendrite Hena e Dielli -po tybe
Aty s`do te kishte vuajtje edhe gazep
Po te ishin bijt e saj te lidhur me rrespekt

Aty me te vertete flamurin e mbushen “zvezdicat”
Se u harruan Bajram Currat e Shote Galicat
Aty ku minoriteti matet me grad cellxiusi
jete te gjate sdo te kete jo qebesa flamuri si Miki Mausi

Aty edhe ku meshkujt lidhen
Me kablla te perziera
E tradhetojin gjinin tjeter te bukur
Nganjehere sa rete ne hapsira

Aty eshte Kosova ime
Qe duron stuhine e duron Deboren
Aty jetojin edhe ata
Qe gjuajn gure e mshefin doren

Sabahate Byci

Read Full Post »

Konkurs letrar për poezi

Komuna e Vushtrrisë shpall konkurs letrar për poezi

Për të njëzetegjashtën herë me radhë, me 6 dhe 7 qershor 2008 në Vushtrri do të mbahet Manifestimi letrar për poezi “Takimet e Poeteshave Shqiptare”.

Inkurajojmë të gjitha krijueset nga të gjitha trojet shqiptare por edhe nga diaspora që me poezitë e tyre të konkurrojnë në këtë manifestim të poezisë. Konkursi është i hapur deri më 20 maj.

(më tepër…)

Read Full Post »