Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘Preshevë’

Pjesemarrje e ulet ne zgjedhjet lokale dhe te pergjithshme qe po zhvillohen ne Luginen e Presheves, zone me shumice shqiptare ne Serbi.

Deri ne keto momente ne kutite e votimit jane drejtuar 30 perqind e votuesve, ndersa per zgjedhjet parlamentare pjesemarrja ka qene edhe me e ulet.

Zgjedhjet ne kete rajon po zhvillohen te qeta dhe pa probleme.

(më tepër…)

Reklama

Read Full Post »

Gjon Keka

Mbajtja e zgjedhja serbe në Kosovë, do të thoshte një infiltrim i lehtë i pushtetit serb dhe administrimit të pakicës serbe nga qendra e politikës dhe nacionalizmit serb në Beograd. Kjo në një mënyrë do të thotë përzierje në punët e brendshme, të një shteti demokratik dhe të pavarur siç është Kosova pas 17 shkurtit 2008, gjithashtu edhe një forcim edhe më i madh i urrejtjes së politikës dhe mendje-ngushtësisë serbe për të shkaktuar dhe mbajtur peng, zhvillimin e demokracisë dhe ndërtimin e raporteve të shëndosha ndër-etnike.

(më tepër…)

Read Full Post »