Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘shqiptarët në Maqedoni’

Rrëqethen lubotenasit kur dëgjojnë nga goja e prokurorit të Hagës se ish ministri i punëve të brendshme Lube Boshkovski shpallet i pafajshëm.

Në momentin kur shpallej gjykimi i dy të akuzuarve, Boshkovskit dhe Tarçullovskit, “Lajm” ndiqte seancën e Tribunalit të Hagës në familjen e Qani Jasharit, të cilit në masakrën e 12 gushtit të vitit 2001 iu vranë djemtë Kadriu dhe Bajrami.

Të gjithë janë bërë sy e veshë dhe presin…Shtangia që zgjatë disa sekonda, ndërpritet me ndezjen e cigares dhe thithjen e thellë të tymit. Mosbesim në momentin kur Boshkovski u shpall i pafajshëm. Nuk u besonin dot veshëve të tyre.

“Si është e mundur? Ç’është ky skandal që po ndodh sërish? Çfarë gjyqi është ky që e shpall të pafajshëm këtë njeri që na dogji dhe masakroi”, shprehet i revoltuar Afeti vëllai i dy djemve të vrarë.

I dëshpëruar, Afeti thotë se më s’ka mbet jetë në Luboten. “Kur edhe Haga vendosi kështu, atëherë çfarë mund të presim prej maqedonasve”, thotë ai.

(më tepër…)

Read Full Post »

Romanca mes një të riu shqiptarë nga fshati Semenisht i Shkupit dhe një vajze maqedonase nga fshati Zelenikovë është shndërruar në tragjedi kur në të është përzier policia maqedonase. Njëzet e një vjeçari Murat Mustafovski është plagosur nga njësiti special “Alfa” rreth orës 12 e 30 minuta.

Ngjarja ka ndodhur në komunën e Zelenikovës në rrugën mes Draçevës dhe Zelenikovës, në fshatin Meshnicë. Sipas banorëve të fshatit konflikti ka nis që një vit më parë, kur Mustafovski ka marrë me të ikme një vajzë maqedonase.

(më tepër…)

Read Full Post »