Feeds:
Postime
Komente

Posts Tagged ‘vrasje nderi’

Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas po e sjellim këtë artikull shqetësues shkruar  nga Mandy Clark për Zërin e Amerikës.

——

Organizata e Kombeve të Bashkuara njofton se më shumë se 5 mijë gra dhe vajza në të gjithë botën vriten nga familjarët e tyre çdo vit në të ashtëquajturat “vrasje nderi.” Ky dënim u jepet zakonisht grave që dyshohen të kenë pasur marrëdhënie seksuale të papranueshme dhe që i kanë sjellë turp familjes. Vrasjet e nderit janë më të përhapura kryesisht në shoqëritë tradicionale në Lindjen e Mesme, Afrikën e Veriut dhe Azinë e Jugut. Por ato ndodhin edhe në perëndim.

(më tepër…)

Read Full Post »